DESPRE NOI

Fondatoarea Lotus '95 Cosmetics

Atunci când îmi cădea în mână o revistă, o carte de specialitate, alta decât microbiologia, am început să învăț, pentru că aveam această curiozitate, iar curiozitatea m-a împins până la cunoaștere; cunoaștea să creez un produs cosmetic.

Și acum, să dau iarăși timpul, să ajung la 40 de ani, nu atât de tânără, dar atât de puternică încât să-mi doresc să fac ceva, să știu că din ceea ce am cules în viață până atunci pot să pun pe hârtie. Și așa am ajuns să creez Lotus Cosmetics.

biolog Adriana Goleanu

Povestea Lotus Cosmetics

În tumultul anilor ’80, în laboratoarele unei industrii cosmetice românești în ascensiune, o figură remarcabilă și-a lăsat amprenta. Adriana Goleanu, biolog cu o pasiune deosebită pentru microbiologie, nu a fost doar un simplu specialist; a fost o pionieră care a contribuit la formarea nucleului primului laborator de microbiologie modernă din domeniu.

Educația sa, începută în prestigioasa Universitate Pierre et Marie Curie din Paris și continuată la Facultatea de Biologie din București, a pregătit-o pentru 14 ani de dedicare la Fabrica Miraj, referință în producția de cosmetice în România. Această fabrică a fost inspirată direct de tehnologiile avansate ale laboratoarelor L’OREAL din Paris. Adriana Goleanu, însetată de cunoaștere, a explorat misterul și arta cosmetologiei, echilibrând cu măiestrie biologia cu chimia pentru a crea produse inovatoare.

Curiozitatea ei, combinată cu o dorință arzătoare de a lăsa în urma ei o moștenire, a dat naștere Lotus 95 Cosmetics. Viziunea ei a fost clară: să creeze produse ce reflectă profunzimea cunoștințelor ei, produse caracterizate de ingredientele lor naturale, alese meticulos pentru eficacitatea lor. În spatele fiecărui produs se afla un “diagnostic”, care lua în considerare nu doar tipul de piele, ci și stilul de viață al consumatorului.

“Odată ce ai încercat un produs creat de mine, ești pe veci legat de el,” afirma cu mândrie Adriana. Și cu două sloganuri care au devenit emblematice pentru brand, “PRODUSELE LOTUS SUNT GARANTIA FRUMUSETII TALE!” și “Lotus, un răsfăț pentru forma corpului tău!”, Lotus 95 Cosmetics a devenit un nume de referință.

Lansarea lor în 1997 a fost un triumf, cu produse precum șamponul EVital cu extract de Urzică și linia HONEY dedicată copiilor. Într-o piață saturată de produse importate și cu o industrie locală care se confrunta cu provocări în ceea ce privește ambalajele, Lotus 95 a strălucit datorită inovației și calității.

Dar pentru Adriana, Lotus nu a fost doar despre estetică, ci și despre sănătate. “Cosmeticele decorative îmbogățesc frumusețea exterioară, în timp ce produsele de întreținere protejează și stimulează sănătatea pielii și a părului,” spunea ea. Așadar, misiunea Lotus 95 merge mult dincolo de suprafață; este despre îngrijirea profundă și holistică a individului, ținând cont de variațiile hormonale, vârstă, stres și stil de viață.

Astăzi, sub îndrumarea neobosită a Adrianei Goleanu, Lotus 95 continuă să inoveze, oferindu-le clienților nu doar produse, ci și un program integrat de ghiduri și recomandări, incluzând chiar sfaturi nutriționale.

În 2020, Lotus Cosmetics a trecut printr-o transformare semnificativă, odată cu intrarea Anei-Maria Goleanu, fiica fondatoarei, în echipa de conducere a companiei. Sub viziunea și direcția sa, brandul s-a relansat cu un design nou și colecții de produse dedicate frumuseții femeii moderne, mereu în mișcare.

Echipa Lotus Cosmetics, formată din experți devotați și pasionați, lucrează în continuare pentru a dezvolta formule și inovații care să satisfacă nevoile în schimbare ale consumatorilor. Își asumă angajamentul de a crea game de înfrumusețare și tratament cu ingrediente 100% naturale, fără a testa produsele pe animale.

Lotus Cosmetics rămâne un brand dedicat frumuseții naturale și autentice, un pionier în promovarea produselor cosmetice sănătoase, eficiente și sustenabile.

Biolog Adriana Goleanu
Biolog Adriana Goleanu
Biolog Adriana Goleanu
Biolog Adriana Goleanu