1. Utilizarea cleanserilor blânzi În iarnă, pielea este supusă stresului cauzat de frig și vânt, ceea ce o poate face mai sensibilă. Acesta este momentul perfect pentru a adopta un cleanser blând, care curăță eficient fără a deshidrata. Alegeți formule îmbogățite cu ingrediente calmante și nutritive, cum ar fi glicerina sau aloe vera, care oferă o curățare delicată, menținând în același timp hidratarea naturală a pielii. Un cleanser blând este esențial pentru a menține integritatea barierei cutanate, prevenind iritațiile și uscăciunea excesivă.

2. Protecție pentru buze Buzele noastre sunt deosebit de vulnerabile în timpul iernii, adesea uscându-se și crăpându-se din cauza expunerii la vânt și frig. E important să folosim un balsam de buze de calitate, preferabil unul cu ingrediente emoliente și protectoare, cum ar fi untul de shea sau ceara de albine, și cu protecție SPF pentru a proteja buzele de razele UVA și UVB. Un balsam de buze bun nu numai că hidratează, dar creează și un scut protector împotriva condițiilor aspre de iarnă.

3. Aplicarea protecției solare Chiar dacă zilele sunt mai scurte și soarele pare mai puțin intens, razele UV pot fi la fel de dăunătoare pentru pielea noastră chiar și în zilele reci și înnorate. Este important să nu neglijăm protecția solară, alegând un produs cu SPF adecvat care oferă protecție împotriva ambelor tipuri de raze UV. Aplicați protecția solară în fiecare dimineață și reînnoiți-o dacă petreceți timp îndelungat în aer liber.

4. Hidratarea constantă Pielea uscată și descuamată este o problemă comună în sezonul rece. Nu ignorați importanța hidratării – este esențial să menținem pielea hidratată pentru a preveni sensibilitatea și iritația. Exfolierea delicată înainte de aplicarea hidratantului poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte și la îmbunătățirea absorbției produselor de îngrijire. Alegeți loțiuni sau creme care conțin ingrediente hidratante precum acidul hialuronic sau ceramidele, pentru a ajuta la menținerea barierei de protecție a pielii.

5. Purtarea mănușilor Protejarea mâinilor în timpul iernii este vitală, deoarece pielea mâinilor este subțire și se usucă ușor. Alegeți mănuși confortabile, care nu restricționează mișcarea, și aplicați o cremă hidratantă înainte de a le purta pentru a menține hidratarea.

6. Evitarea expunerii prelungite la frig Evitați să vă expuneți inutil la frig, mai ales dacă aveți anumite condiții de sănătate care pot fi agravate de temperaturile scăzute. Frigul extrem poate exacerba anumite probleme de sănătate.

7. Suplimente & Vitamine Vitaminele C și E sunt antioxidanți puternici care protejează pielea de efectele nocive ale mediului. Consultă un medic înainte de a începe orice regim nou de suplimente.

8. Produsele din gama Gold Dermoactive În acest sezon, consideră includerea în rutina ta serurile din gama Gold Dermoactive. Datorită aurului coloidal, aceste produse oferă beneficii remarcabile în repararea și hidratarea pielii. Aurul coloidal este cunoscut pentru abilitățile sale de a reduce semnele vizibile ale îmbătrânirii, accelerând regenerarea celulară și reducând inflamația. Această gamă luxoasă este perfectă pentru sezonul rece, când pielea are nevoie de un plus de îngrijire și strălucire​

Îngrijirea pielii în sezonul rece necesită o atenție specială și adaptarea rutinei pentru a răspunde nevoilor specifice pielii. Prin folosirea produselor potrivite, hidratarea din interior și exterior, și protecția împotriva frugului, pielea dumneavoastră va rămâne sănătoasă, hidratată și strălucitoare pe tot parcursul iernii.